En smak av Filipinene og de magiske duftene

VÅRT SMAKFULLE UTVALG


Grillspyd med svin/Pork skewers

Dette er i utgangspunktet en forrett, men kan lett kombineres med ris og da har du en middag for 100,- Det er kjøttstykker som er skjært i terninger/biter som er tredd på et grillspyd. De blir lagt in spesiell marinade, slik at kjøttet får den gode og mystiske smaken. Den blir grillet på en grill på kjøkkenet før den er klar for å serveres. Anbefaler 2 spyd siden ett spyd er ment som en forrett. Er du småspist, så holder nok ett spydd.

Ingredienser: 

Hvitløksfedd, soyasaus, lime juice, tomatketchup

Grillspyd av svin/Pork Skewers (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av grillspyd
Grillspyd av svin/Pork Skewers (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av grillspyd
Vår Ruller/Spring Rulls (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av
Vår Ruller/Spring Rulls (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av

Vår Ruller/Spring Rolls



Ingredienser:



Sjomai/Siomai (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av Shomai)
Sjomai/Siomai (bilde kan avvike noe fra retten, fordi det er mange forskjellige varianter av Shomai)

Filippinsk Siomai

Shumai er en type tradisjonell kinesisk dumpling. I kantonesisk mat serveres det vanligvis som en dim sum snack. I tillegg til å ledsage den kinesiske diasporaen, vises en variant av shumai også i Japan og forskjellige sørøstasiatiske land.

Filippinsk siomai med calamansi og siling labuyo.

Siomai (filippinsk: siyomay) på Filippinene er ofte kvernet svinekjøtt, storfekjøtt, reker og lignende. Den er kombinert med forlengere som hvitløk, grønne erter, gulrøtter og blant annet som deretter pakkes inn i wonton-omslag. Det er ofte dampet, med en populær variant som stekes og resulterer i et skarpt ytre. Den dyppes vanligvis i soyasaus med saften av calamansi, en filippinsk lime, og noen ganger tilsettes en chili-hvitløksolje til sausen.

En fersk variant på siomai er pakket inn i laken etter wonton-omslagene, som markedsføres som "japansk".

Ingredienser:

Kvernet svinekjøtt, grønne erter, gulrøtter, hvitløksolje, hvitløk, soyasaus, lime og chilli