EN SKJULT PERLE FOR MATELSKERE, OG ALLE SOM SETTER PRIS PÅ DET LILLE EKSTRA!

VÅRT SMAKFULLE UTVALG

Veldig utbredt på Filippinene

Pancit  (pansit)

Betegner en rekke retter med nudler på Filippinene. Det var kineserne som brakte retten til Filippinene, men den har bredt seg ut i forskjellige varianter i hele verden. Selve ordet kommer fra språket hokkien; Plan i sit, som betyr "lett" og rask koking.

Pancit er risnudler. De vanligste grønsakene er løk, gulrot, grønne bønner eller sukkererter, rikelig med hvitløk og god smak av soya og østerssaus. Det er bare fantasien som setter en stopper for hva man kan kombineres av smaker og ingredienser i denne magiske retten som hele familien kan spise.  Den er lett å tilpasse for enhver smak.


Ingredienser: 

matolje, hvitløk, kyllinglår/lever, kikiam (en filippinsk variant av Ngoh Hiang som stammer fra Kina. Retten kan inneholde svin eller kylling) , grønne bønner, gulrot, rød paprika, kål, kyllingkraft, pancit canton nudler, østerssaus, soyasaus, salt, malt svart pepper, calamansi (citrus ekstrakt)

Chilli Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas. Den er krydret med sterke smaker og den er spesielt egnet for personer som liker over middels sterk mat. 

Ingredienser:

olivenolje, hvitløksfedd, knust, løk, paprika, rødglødende chilipepper, tomatpuré, tomater, salt, svart pepper, røkt paprika, chilipulver, spisskummen, oregano, røde kidneybønner, persille/koriander


Bicol Express

Bicol Express er en ren komfortmat! Med svinekjøtt terninger tilberedt i kokosmelk og chilipepper er den rik, kremet, krydret og deilige krydder fra Filippinene. 

Serveres gjerne med dampet ris for et solid og stort smaksatt måltid!

Ingredienser

svinekjøtt, hvitløk, løk, pepper, grønn chili, rødchili og kokosmelk 


Siningang

Sinigang er en filippinsk suppe som får en litt syrlig tone fra tamarindbelgen. I tillegg til grønnsaker, kan suppen lages med svinekjøtt, kylling, biff eller reker.

Råvarene er enkle å få tak i matbutikker og Asia butikker som det selges matvarer.

Vi serverer kun Sinigang med store kongereker m/skall. Dvs. at man må rense rekene selv. Dette gjør at mesteparten av smakene fremdeles er intakt i rekene.

Ingredienser:

Sinigang kan inneholde: svinekjøtt/svinebein/spareribs, diverse sjømat, taro, reddik, lange bønner, aubergine, spinat, okra, serrano, chili, tramarind, sinigang-blanding (sitron ekstrakt/smak, filippinsk krydder blanding), fiskesaus, salt, vann

Caldereta Baboy



Ingredienser:

Svinekjøtt, rød paprika, tomat, leverpostei, gulrot, hvitløk, løk, olivenolje, sort pepper, salt, caldereta-krydder.